Uitdeelpunt Eerste Hulp

Sinds 2012 zet Jannie Orsel uit Veendam zich in om armoede uit het verdomhoekje te halen en mensen te helpen die in financiele nood verkeren. 

Uitdeelpunt Eerste Hulp is een hulpgroep op Facebook waar de beheerders en 3200 aangesloten leden elkaar gratis en belangeloos proberen te helpen. De groep is gratis en de beheerders en leden helpen erlkaar op vrijwillige basis met zaken waar anderen om vragen. 

Ieder lid die iets over heeft qua kleding , huisraad, tuinartikelen , etenswaar, fietsen enz kan het weer doorgeven aan een ander lid zodat men toch aan de spullen kan komen die financieel niet meer kunnen bereikbaar zijn of waar geen geld voor beschikbaar is bij de reguliere Hulpverlening.

Ook organiseert het Uitdeelpunt Eerste hulp Noodtassen waarin houdbare producten en non-food worden gestopt voor zo'n 30 a 40 mensen per week die het financieel moeilijk hebben. Elke week worden er 3 tot 7 Verjaardagsboxen uitgedeeld voor kinderen tot 12 jaar die normaal geen feestje zouden kunnen hebben, maar dankzij de box toch hun verjaardag kunnen vieren. 

Sinds maart 2016 wordt er elke woensdag in Pekela een koffieochtend gehouden die georganiseerd is door het Uitdeelpunt Eerste Hulp en de Consuminderkring Pekela. Deze ochtend wordt gehouden om met elkaar na te denken over hoe te leven in een situatie met weinig geld is. De bedoeling is een helpende hand te bieden. Ook is de intentie om het Repair Cafe Pekela weer op te starten en samen bezig te gaan met een “Makkelijke Moestuin”.

Ook lid worden van het Uitdeelpunt Eerste Hulp? Kijk dan op de Facebookpagina. 

Op de kaart

Contact

Adres:
Postcode:
Woonplaats: Veendam
Telefoonnummer: 06-11182588
E-mail: jannieorsel1@hotmail.nl

De beste initiatieven voor stad en ommeland Logo burgerparticipatie